Марешки иска да се забрани със закон коалиции да участват в избори (видео)

Novini.bg
share

Ще направим предложение за законопроект за забрана коалиции да участват в избори. Това каза на брифинг в парламента лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Видя се, че самостоятелно партиите от Обединените патриоти нямат място в парламента. Ако нямат място в парламента, как така имат място в управлението на държавата? Вчера отново ни разиграват циркове - единият казва, че ще воюваме с Русия, другият му казва да се извини, заяви Марешки.

Като има такива непримирими противоречия, кое ги свързва в коалиция. Това не е ли доказателство за думите ми, които ги повтарям от една година - за коалиция "Далавера" – свързва ги само интересът за още и още сделки. 80 млн. лв. за областния управител на София, другият имал интереси в оградата, третият искал да купува самолети - това ли са интересите на българския народ, това ли е патриотизмът в действие? Тези безсмислени тюрлюгювечи, на които не е ясно кой бабува, нямат място в парламента, подчерта лидерът на "Воля".

Може ли да ми кажете едно единствено нещо, с което в този парламент сте запомнили Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Аз съм запомнил борбата на Валери Симеонов за българския туризъм. Ако трябва да ги избираме по делата, на първо място бих сложил Валери Симеонов, ако трябва да избирате по думите им, на първо място е Каракачанов, каза Веселин Марешки.

Вижда се, че няма какво да свързва Обединените патриоти – те не си говорят, вчера чухме, че тръгнали да се бият. Днес ни разиграха поредния цирк в парламента. Когато всеки сам цапа в дома си, няма как да излезе чист от него, заяви още лидерът на "Воля"

Водещи новини

Още новини