В НС ходят с топ на лов за яребици, коментират педера*тите в Брюксел, Цветанов подпука БСП, но се ок

  • 07 март 2018 09:39

  • 6676
  • 7
В НС ходят с топ на лов за яребици, коментират педера*тите в Брюксел, Цветанов подпука БСП, но се ок
© Булфото (архив)

По предложение на БСП като първа точка парламентът обсъжда Проект на решение за произвеждане на национален референдум с въпрос "Против ли сте Народното събрание на Република България да ратифицира така наречената Истанбулска конвенция от 11.05.2011 г.?".

Предложението за референдум е на лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и група народни представители. Самата Нинова изказа от парламентарната трибуна мотивите си за провеждане на референдум. "Въпросът с Истанбулската конвенция се затваря завинаги, ако народът се произнесе с „не“ на референдум. Точно от това искат да избягат управляващите. 70% от българите не приемат Истанбулската конвенция. Г-жо Караянчева, тези всички хора ли нарекохте тъмни сили и от чие име ги нарекохте така? Вие сте председател на Народното събрание, но не изразяват мнението на Народното събрание с тази квалификация. Мога да говоря от името на 1 млн. българи. Ние не сме тъмни сили. Мисля, че и Българската патриаршия не е такава. Президентската институция не е такава. Министерският съвет трябва да отмени решението, което я е приело на заседание.Първият ви аргумент срещу референдума е, че конституционният съд трябва да се произнесе. Вторият е да не се харчат пари. Вие изхарчихте стотици милиони за какво ли не, но не искахте да се изхарчат тези пари, за да се пита народът", даде пример Нинова.

"Истанбулската конвенция бих разделила на две части – онази безспорната, която осъжда насилието над жени, деца и хора и по която нямаме никакви спорове. Истанбулската конвенция задължава държавите, които я ратифицират да приемат национално законодателство срещу насилието, да създадат система от органи, които да контлорират това законодателство. Ние предложихме такива закони, няма нужда някой да ни задължава. Предложихме на 18 януари още промени в Наказателния кодекс“, каза Нинова.

"На 2 февруари предложихме промени в българското законодателство, с които да изпълним препоръките на Истанбулската конвенция за създаване на кризисни центрове. Борбата с насилието не е истинската цел на управляващите. Ако това е била истинската ви цел, то много спешно са щяхте да приемете промените в тези закони. Втората част е спорна в Истанбулската конвенция. Тези цитати отговарят на въпроса говори ли се за трети пол. Ние не сме против тези различни хора, те имат своите права и тези права са защитени в Българската конституция, но сме против това да се превръщат в задължителна норма за обучение на децата ни. Тук не става въпрос за борба с насилието над жени и деца, а става въпрос за национални, семейни ценности, за народопсихология и за спасяване на българските деца“, каза още лидерът на БСП.

Естествено от ГЕРБ бяха на противоположното мнение. Тяхната теза бе защите на от Данаил Кирилов. "Вкарването на тази точка в дневния ред е недопустимо и против правилата на правилника. Ние не възразяваме на допускането, въпреки недопустимостта. Предложението е недопустимо като неотговарящо на изискванията на чл. 53 ал. 8 поради това, че по този ред могат да се подлагат на разглеждане само законопроекти и проекти за решение. Информационната система на парламента е заведено предложение за провеждане на референдум, а като част от него е приложен и проект на решение във връзка с предложението, което се предлага за самостоятелно разглеждане. Според Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, на обсъждане от Народното събрание е предложение за произвеждане на национален референдум, а не проект за решение”, аргументира се Кирилов и добави, че формулировката на въпроса също е некоректна.

От ДПС също обявиха, че няма да подкрепят идеята за референдум по темата. "Ние винаги сме заставали твърдо "за" провеждането на референдуми, но в случя няма да подкрепим. За има опасност една такава тема да се политизира и да премине в зоната на популизма. Видяхте какво стана във Великобритания. Появи се един популист - Найджъл Фарадж и стана Брекзит, за което сега всички британци съжаляват. Уважаеми колеги от БСП, с темата за референдум за Истанбулската конвенция сте тръгнали с топ на лов за яребици", обяви депутатът от движението Хамид Хамид.

Славчо Атанасов от Обединени патриоти също заяви, че неговата парламентарна група няма да подкрепи референдума. "Струва ми се, че пренавиваме пружината. Заявено е, или поне така се твърди, че правителството ще изтегли Истанбулската конвенция. Няма смисъл повече да коментираме тази тема. Ние от ОП винаги сме заявявали ясно своята позиция по темата. Колеги от БСП, явно целяхте привличане на обществено внимание с този референдум и Истанбулската конвенция. Получихте го. Но трябва да внимавате, това внимание да не се обърне срещу вас", предупреди Атанасов.

Залата беше разсмяна и от изказването на Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  от Обединени патриоти. "Пдера*тите в Брюксел имат много силни позиции. Това е думата на български език. Не трябва да подменяме думите. Те настояваха България да приеме Истанбулската конвенция, но това няма да се случи. Ние категорично сме заявили своята позиция. Стана ясно, че конвенцията ще бъде изтеглена от парламента. Г-жо Нинова, трябва да имате мярка. За какво водим този дебат, като Истанбулската конвенция няма да влезе в зала. За какво да правим референдум, когато е ясно, че 99% от българите са против конвенцията. Всичко трябва да има мярка и трябва да спрем тези разговори, защото тя се превръща в непродуктивна за обществото. ОП винаги ще бъдат насреща, ако се появи отново опасността от Истанбулската конвенция", завърши Шопов.

"БСП прилагат двойни стандарти и показват двойно лице. След тях винаги трябва да се ходи и да се казват истинските факти", обяви от името на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Председателят на БСП ясно се и изказал на Конгреса на ПЕС в защита на конвенцията. Никой от делегатите на БСП не е гласувал "против" конвенцията. Организирали сте подписка за стартиране на процес за ратификацията на Истанбулската конвенция. Всичко това е станало в периода ноември-декември 2017 година? Колеги от БСП какво става? Какво направихте? Кога сте искрени? Не е ли лицемерие това? Много е лесно да видите къде е вълната и да се закачите за нея, но това никога няма да ви направи силна политическа партия. Бившият ви председател Сергей Станишев е "за" Истанбулската конвенция". Вицепрезидентът ви е "за" Истанбулската конвенция. Колеги от БСП, много ви е слаба стратегията да дестабилизирате страната, включително и с протеста днес. Преди една година се проведоха предсрочни избори и народът ясно каза кой трябва да управлява. Не трябва да противопоставяме хората. Вие се опитвате да всявате страх сред хората. Ние винаги се съобразяваме с общественото мнение. Конвенцията е приета от всички държави в ЕС.Всчиките ви изказвания през последните месеци говорят, че явно искате България излезе от ЕС. Явно настоявате за участието на България в Евразисйки съюз. Бъдете честни с вашите избиратели. Вижте каккво сте говорили не години назад, а само преди месеци. Вие сте били основни стожери на приемането на Истанбулската конвенция, а сега правите популистки изказвания. Вече разбрахме, че правителството е изтеглило Истанбулската конвенция. Спрете да всявате страхове в хората. Те ясно заявиха, че не искат да бъдат управлявани от лъжа и популизъм. Всичките ви ", завърши Цветанов.

В отговор на изказването на Цветанов Георги Свиленски обяви, че той въобще не е трябвало да получава думата. "На всички стана ясно, че Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за не спира да ви възбужда. Вие заплашихте от трибуната българските граждани, които ще протестират днес. Разбирам ви, че ви е страх, но не трябва да продължавате линията от срещата на МГЕРБ", обяви червеният депутат.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6676 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2018.03.07 | 14:25

7
Тая патка (Корнелия) няма ли да си седне на гъзъ.
гост

2018.03.07 | 14:25

6
Герб - гейдъри за евро разграбване на благинки
kolxo

2018.03.07 | 14:24

4
Странно - ако референдума каже не, край за винаги. А когато референдума каза не за Белене - спукано гърне, пак имало далаверка да се прави, а хората не разбирали. Комунисти!

2018.03.07 | 14:24

5
Кога народа е казвал не за Белене на референдум. Ти си някакъв бeзмoзъчен дeб`ил!
Такива одавна няма

2018.03.07 | 12:10

3
Вече 29 години България се управлява от ПАРТИЙЦИ! Важно е да има партийка а не идеи!
ГОСТ

2018.03.07 | 11:52

2
“ТЪП НАРОД,ПРОСТА ДЪРЖАВА” Българска поговорка
ТУК НЕ КАЗВАТ

2018.03.07 | 11:45

1
ВСИЧКО КОЕТО ГОВОРИ ЦВЕТАНОВ Е НАПИСАНО ВЪВ ВЕСНИК ДУМА ЧЕ БСП ВНАСЯ КОНВЕНЦИЯТА

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини