Цветанов за избора на председател на новия антикорупционен орган: Поредните провокации отляво (видео

share

Българският парламент трябва да направи своя избор. Днес дебатът падна по-ниско, отколкото очаквах. Естествено, че провокацията дойде отляво.

Това каза от трибуната на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на дебатите около избора на председател на новия антикорупционен орган. "На изслушването онзи ден не можахме да разберем всички данни от биографията на г-н Николай Николов. Той е бил общински съветник от БСП в Ловеч. По време на управлението на БСП общината в Ловеч има 9 млн. лева финансови корекции и 5 млн. неразпалтени плащания. Защо се е стигнало до този финансов колапс в община Ловеч? Нали там са работили само професионалисти? Тук трябва да изберем човек, който трябва да се бори срещу разграбването на държавата и корупционните схеми", заяви Цветанов.

"Пламен Георгиев е прокурорът, по чийто дела са осъждани политици. Последните две години КОНПИ е отнела и възстановила на държавата средства в размер на 43 млн. лева. Това не е ли атестат за добрите професионални качества на единия кандидат. Вие не спряхте да наблягате на политическата обвързаност, без да кажете дума за професионализма на Пламен Георгиев. КОНПИ получи най-добри оценки в последните два доклада на ЕК. Трябва да се отнасяме с уважение към всички кандидати. Трябва да се съсредоточим върху професионалните им качества. Аз съм убеден, че днес ще направим информиран избор", завърши Цветанов.

Водещи новини

Още новини