Тома Биков се закани всяка стъпка на проф. Плочев да се следи вече изкъсо

Булфото (архив)
share

Управителят на НЗОК проф. Камен Плочев направи няколко тежки политически грешки - поиска от парламента да актуализира бюджета без той да има подобна функция в момента. Бюджетът се гледа през ноември, Плочев тогава не каза нищо. Вече ще следим всяка негова стъпка в Здравната каса и ще я контролираме, коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Той също изрази мнението, че един административен проблем се превръща в политически, поради неориентираността на шефа на Здравната каса.

Биков коментира и исканата оставка на зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов.
"Наблюдавахме с притеснение действията на Валери Жаблянов по теми, по които обществото има базов консенсус. Той беше единственият депутат, който се противопостави на Договора за добросъседство с Македония. Проблемът е, че е член на председателството на Народното събрание. Той, както председателят, е призван да бъде медиатор и обединител на НС, да изразява позицията на българския парламент. На 1 февруари се опита да провали минутата мълчание в памет на жертвите на тоталитарния режим", обясни Биков.


 

Водещи новини

Още новини