ДПС мисли как да защити Местан

Булфото
share

 Хората на Ахмед Доган във вторник ще вземат решение на заседание на оперативното бюро на движението дали да участват в комисията за разследване на Лютви Местан и случая „Бесоолу", съобщиха от ДПС. „Тази комисия е абсолютно несъстоятелна, можем да откажем да участваме в нея, защото е пиар акция на управляващите", каза депутатът Четин Казак, цитиран от "Преса".

Според него винаги когато ДПС извиси глас в защита на потъпкани права, срещу тях започвали атаки от властта. В петък опозицията, а след нея и ГЕРБ, внесоха поредни предложения за разследване на полицейското насилие в Перник и Мировяне. ГЕРБ обаче поискаха и комисия „анти-ДПС".

Лично премиерът Бойко Борисов предложи да се разследва бизнесменът Иса Бесоолу, който в момента е общински съветник от ДПС в Павел баня, а през 2009 г. е бил кандидат за депутат в листата, оглавявана от Лютви Местан.

„Аз съм едно обикновено селско момче, което си гледа бизнеса и плаща данъците и осигуровките на над 80 души, работещи във фирмите ми. Никога не съм очаквал към мен да прояви интерес цял парламент!", заяви за „Преса" 36-годишният Иса Бесоолу.

„Има постановена условна присъда от 1 година по дело срещу мен, решението е на Старозагорския окръжен съд, потвърди го Пловдивският апелативен, обжалвал съм пред ВКС, но той още не се е произнесъл", обясни Бесоолу.

Водещи новини

Още новини