Нено Димов: Няма опасност да се разклати коалицията, има консенсус за втория лифт на Банско

Булфото
share

Не мисля, че има опасност да се разклати управляващата коалиция, нещо повече - виждам, че има много съществен консенсус за втория лифт на Банско. Това коментира министърът на околната среда и водите Нено Димов пред журналисти в парламента.

Той посочи, че решението му за изтегляне на внесения в Министерски съвет проект на допълнително споразумение към концесионния договор за "Ски зона Банско" е било свързано с плана за управление на Национален парк "Пирин" и с необходимостта да се търси баланс между икономическата част, която е в концесионния договор, и екологичната, която е в плана за управление.

Нено Димов отказа да коментира реакцията на вицепремиера Валери Симеонов по въпроса.

На 22 декември изтича срокът за обществено обсъждане на плана за управление на Пирин, в зависимост от обема бележки, които са дадени, и възможността да ги отработим, ще внесем на първото възможно заседание след това концесионния договор и планът за управление, съобщи екоминистърът. При всички случаи ще са ни необходими няколко дни и трябва да видим кога ще е следващото заседание, на което ще влезе за разглеждане, уточни той.

Водещи новини

Още новини