Валери Симеонов: Бисер Петков е добър професионалист (видео)

  • 12 юни 2018 10:31

  • 2024
  • 0
Валери Симеонов: Бисер Петков е добър професионалист (видео)
© Novini.bg

Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  е добър професионалист, вършеше си работата.

Това коментира вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, който присъства на конференция, посветена на българските общности в Западните Балкани, предаде репортер на Novini.bg.

Той научил за оставката на социалния министър в рамките на вчерашния ден. Двамата се чули и говорили, като Симеонов изразил съжаление.

Решението не е било обсъждано с него предварително. Изборът на новия министър все още не е ясен, въпросът не е стигал и до самия вицепремиер.

Важното обаче за него е да се върши работата и да се спазва подписаното поличитеско споразумение при съставянето на кабинета.

Относно искането на майките на деца с увреждания е заложено в програмата на правителството, а важното е какво е решението на изпълнителната власт.

„Изпълнителната  власт има отговорността да осигури и да опази бюджета на държавата, който се формира от данъците на всички нас. Така че какво иска една или друга група от обществото няма значение, всички те искат повишаване на сумите за тяхната дейност“, посочи Симеонов.

Според него обаче дали ще го получат е съвсем друга работа.

Всичко е въпрос на възможности на държавата, има и други социални групи като българските пенсионери, които получават пенсии под прага на бедността, смята вицепремиерът.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2024 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини