Борисов: Спазвам много стриктно и точно коалиционното споразумение (видео)

Facebook
share

Отнасям се с уважение към моите заместници, имаме коалицинно споразумение и го спазвам много стриктно и точно. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел. Коментарът му е по повод днешни изявления на вицепремиера Валери Симеонов, свързани с промяна на концесионния договор за ски-зоната в Банско.

„На миналото заседание на Министерския съвет за въпросната тема, която явно го е разсърдила - не считам, че най-важната за МОСВ тема, която се влачи от 2001 г., трябва да се разглежда в отсъствието на министъра, посочи премиерът.

„Второ, не считам, че концесията трябва да се удължава, преди да имаме план за управление на Пирин, а той изтича след няколко дни. Едва когато имаме план за управление, ще разгледаме въпросната концесия“, поясни Борисов.

„Факт е, че тази концесия много правителства от 2001 г., включително президентът Румен Радев със служебното правителство, се опита, но бързо се дръпна от тази тема, защото има още тогава фактическа грешка при подписването на концесията. Пожелах всичко това да се разгледа, за да не се създава обществено настроение срещу правителството, че обслужваме нечий интерес. Всичко е в рамките на правилата, по които се води Министерски съвет, заяви премиерът. По неговите думи, за да няма никакви спекулации, той е изразил готовност да внесе точка в подкрепа на втори лифт в Банско, но в плана за управление и концесията не става въпрос за втори лифт“.

На въпрос за стабилността на управляващата коалиция Борисов заяви, че "по-стабилна няма как да е".

Припомняме, че по-рано днес Валери Симеонов каза: „Втори лифт няма да има поради несъгласие на Бойко Борисов. Сега аз сядам и мисля до 28 декември, когато ще има заседание на Министерски съвет. Всичко е възможно да стане – да не мислите, че аз съм от тези дето слушкат и папкат, и искат да си начешат егото!“, заяви Симеонов в интервю за BIT. Вицепремиерът добави: „Не искам да го виждам след това изработване, което направи“.

Водещи новини

Още новини