Андрей Райчев: Външната политика на премиера Бойко Борисов е уникално постижение

  • 14 декември 2017 17:07

  • 12794
  • 10
Андрей Райчев: Външната политика на премиера Бойко Борисов е уникално постижение
© Булфото

Външната политика на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е уникално постижение. Той успя да балансира отношенията на България със САЩ и с Русия, а едновременно с това се превърна в доброто дете на Европа и неин пълномощник в Турция. Това заяви социологът Андрей Райчев пред БНР.

Има известно основание да се притесняваме как ще протече европредседателството“, отбеляза Райчев. „България за пръв път е европредседател. Тя не е и цялостен член на Европа. На теория сме пълноправни членове, но нямаме Шенген. Еврото не е въпрос на наш избор, а че не ни пускат в клуба. България трябва да трепери за това европредседателство, защото получава някои права. Определяме дневния ред и някои големи играчи, които искат нещо да направят, трябва да разговарят с нас конструктивно. Имаме право да кажем – "Добре, ще ви дадем тази точка, но вие какво ще кажете за Шенген", предупреди социологът.

Райчев определи външната политика на сегашното правителство като "уникално постижение". „Той успя да балансира отношенията с американците, без съвсем да развали тези с руснаците. Успя да излезе от списъка с лоши деца в Източна Европа и да влезе в списъка с добрите деца, който съдържа едно име – неговото. България доскоро я шамаросваха. Сега не ни шамаросват, а очакват от нас роля за Западните Балкани. Най-голямото постижение е, че Борисов успя да стане някакъв пълномощник за Турция. С това той постигна 2 неща – турците спряха мигрантите, и прекрати Местан – той им постави условие да махнат този посланик – и непрекъснатата намеса (на Турция във вътрешните работи на България)“.

Според политолога е погрешна идеята, че не трябва да има вот на недоверие срещу кабинета по време на председателството ни. „БСП и ДПС внесоха в парламента искане за такъв вот заради видяната от тях невъзможност на изпълнителната власт и парламентарното мнозинство на ГЕРБ да се справят с корупцията в страната. Гласуването ще бъде на 17 януари. Този вот ще е символически, а единствената опасност за европредседателството биха били нови избори, смята Райчев. „По никакъв начин не трябва да има предизборна ситуация по време на председателството, но мисля, че тази ситуация е избегната. Исторически предпоставки правят българина "неамбициозен" и ограничават целите, които си поставя“, предупреди Райчев.

България за 2500 години е била ъгъл на 5-6 империи – един път на Русия, един път на Рим, 3 пъти от югоизток – византийци, турци, перси. Сега сме югоизточния ъгъл на Европа. Това не е случайно. Дължи се на това, че тук е границата между Изтока и Запада. Тези две силови полета никога няма да се победят и България винаги ще минава към едното или другото. Сега в момента сме в Западно положение“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12794 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2017.12.16 | 14:39

10
всеки който е подценил Бойко си го е наврял четвъртит, другари тъпи червенотиквеници. продължавайте да се давите от злоба и да го смятате за тъп.

2017.12.16 | 14:38

9
Уникално постижение мизерия ниски доходи корупция липса на правосъдна система картели това е уникално което сътвори селянина от Банкя и нищо повече!
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

2017.12.16 | 14:38

8
да жевее БОЙКО БОРИСОВ!
Джоко

2017.12.15 | 16:42

2
То не е лошо да се захване и с вътрешната политика, че положението в БГ никак не е розово. Пък може и магистралите да пооправи, че нещо не държат, само на дупки и гърбици са. Сащ и Русия и без него си могат.

2017.12.16 | 08:30

7
Като оправи и Китаѝ е обещал да обърне внимание и на България. Няма да се разчекне я..!!

2017.12.15 | 16:43

5
Ахахах Райчев,съвсем си изкукал!!! Истината е че заради този празноглав тиквеник американците ни се подиграват,руснаците не искат и да чуят за нас,а в цяла европа ни се присмиват,а ти ми говориш,че политиката му била уникално постижение...Боже,Боже..!
нали и този платен подлизурко

2017.12.15 | 16:43

6
е същия тъпир като, Тиквата.
Полски

2017.12.15 | 16:43

4
А ти си УНИКАЛНО НЕДАРАЗУМЕНИЕ......
IBANovиищ

2017.12.15 | 16:43

3
този вече стана-отвратителен фъфлю.....не мога да го гледам а камо ли да чета глупостите му...................такъв лигльо -друг непознавам..............какъв си ти бе..............лизач

2017.12.15 | 16:42

1
am shto glasuvahte za gerb bre of4ari

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини