Кирил Ананиев: Здравето на хората за нас е на първо място (видео)

  • 14 декември 2017 15:26

  • 5166
  • 6
Кирил Ананиев: Здравето на хората за нас е на първо място (видео)
©

Приоритетите на България по време на европредседателството ще бъдат здравето на младежта и децата и ефективността на лекарствените продукти. Това каза здравният министър Кирил Ананаиев по време на изслушване в здравната комисия на НС, предаде репортер на Novini.bg.

„Всички знаем, че здравето на децата означава здраво и работоспособно население. Това, което ще се опитаме да направим е по време на председателството ни е да повдигнем темата за здравната политика наравно с тази във всяка друга област. Качеството на храната е една от най-важните подтеми. Нашият основен принцип ще бъде здравословното хранене на децата и младежите. Ще се проведат дискусии, на които ще представим най-популярните европейски диети и как те се отразяват на здравето. Производството в селското стопанство на традиционните за България продукти, гарантиращи безопасно хранене на децата“, подчерта здравният министър.

Относно ефективността на лекарствата, тук вниманието ще се раздели в две посоки - ефективни терапии и ефективни разходи, разясни Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през. „По темата за битката между новите молекули и генеричните лекарства мненията в Европа разделени. Разказаха ми за много случаи при хора, които използват прибързано нови лекарства. Здравето на хората за нас е на първо място и ще проведем дискусия за това по време на председателството. Темата за лекарствата е свързана с разделение - кое да предпочетем здравето на хората или интересите във фармацевтичния сектор“, допълни Ананиев.

„В последните години значителен ресурс отиват там, където не трябва, вместо за лечение. Днес може да въведем нови молекули, но те не винаги отиват при пациентите“.

"Трябва да намерим баланса между терапията и оптимизацията на разходите. Няма да допуснем нито един български гражданин да остане без нужното лекарство и терапия", категоричен бе Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

"Идеята ми е до 3 месеца Националната здравна карта да бъде готова, до подписването на Националния рамков договор", каза министърът на здравеопазването. „ВСС спря подготвянето на Националната здравна карта, която беше подготвяна от предишното правителство на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Още в първите дни след като станах министър възстанових процеса по работата по Националната здравна карта“.

„Написах писмо до всички институции, които трябва да представят свои участници в областните комисии за разработването на картата. Дадох им 10 дневен срок, който изтича в понеделник. Веднага след това ще формирам комисиите и ще им възложа работата по разработването на Националната здравна карта“, обясни здравният министър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5166 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
болен от рак

2018.01.26 | 09:56

6
Управляващите до един са хора, които се грижат само са своето и на близките си благополучие и здраве! Другите са тор!
гост

2018.01.26 | 09:51

5
Що не сложите една санитарка за министър на здравеопазването,може да е прочела и Винету,която сигурно ще прояви милосърдие към онкоболните хора в България,особено към дечицата,защото народните ни избраници са се самозабравили в своя лукс и богатсво и не ги е еня за народа
гост

2018.01.26 | 09:51

4
При вас е лесно,за вас винаги има и лекарства и професори да ви лекуват,но какво да правят обикновените хора,хората от провинцията или вас това не ви засяга,пък и те са свикнали в болниците да ги навикват,да им казват,че няма лекарства и да си купуват сами.Тъжна работа сте.
Стилиян

2017.12.17 | 11:09

3
Не можем вече да вярваме на никого! Дори Исус Христос да слезе на Земята и да стане министър - председател, а ангелите да са му правителство пак няма да има доверие.
стара загора

2017.12.17 | 11:09

2
НЕ ГОСПОДИН МИНИСТЪР, СМЪРТТА НА ХОРАТА ЗА ВАС Е НА ПЪРВО МЯСТО, А НЕ ЗДРАВЕТО. КОГО ЛЪЖИТЕ КАТО БЪЛГАРИЯ Е НА ПЪРВО МЯСТО ПО СМЪРТНОСТ.

2017.12.17 | 11:09

1
ЗА ТОВА ЛИ ЗДРАВЕТО В БЪЛГАРИЯ СЕ ИЗМЕРВА В ПАРИ И КОЙТО НЯМА ПАРИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЛЕКУВА И НЯМА ДОСЕГ ДО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ГО ОСТАВЯТ ДА УМРЕ ? ЩОТО СТЕ СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА ЗДРАВЕТО НИ

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини