Карадайъ: Маските паднаха. Управляващата коалиция е ксенофобска, насажда омраза и разделение (видео)

share

На 28 септември поискахме оставката на Красимир Велчев, председател на Комисята по вероизповеданията и правата на човека, заради ксенофобските му изявления. Тези изказвания насаждат омраза в обществото.

Това заяви от трибуната на парламента председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който прочете декларация от името на парламентарна група. "Комисята не може да се ръководи от човек, който е загърбил антиевропейските ценности. ГЕРБ, като част от ЕНП, имаха шанс да докажат, че спазват европейските ценности и демокрацията. Те не ни чуха и маските паднаха. Управляващата коалиция е кснофобска и антидемократична. Какво чухме от г-н Красимир Велчев? Всички знаели, че той не е ксенофоб, както и че ДПС искали да вземат едни пари. Това са груби манипулации. ГЕРБ и Красимир Велчев не разбират колко тежки последици може да имат тези изказвания. Това дава повод да се замислим за начините за лечение на подобен тип поведение. Тук се прокарва разделителна линия, насажда се омраза и нетърпимост, което е опасно за националната сигурност", добави той.

"Продължава линията на разделение и противопоставяне. Конкретният случай не е изолиран. Това може да доведе до проблеми със стабилността. Знам, че много хора ще кажат, че това не е проблем само на България, а се случва и в Европа. В Европа обаче конкретизират тези проблеми, изолират ги, работят за тяхното преодоляване и недопускане. Противопоставянето поражда агресия. Трябва да го спрем. Противопоставянето, насаждането на омраза и ксенофобията трябва да бъде отречено категорично от всички проевропейски партии. Трябва да работим България да се превърне в стабилна и гарантираща мир страна в региона. Всички членове на комисията по правата на човека от ДПС депозират оставките си", обяви Карадайъ.

Водещи новини

Още новини