Сидеров към Цветан Цветанов: Върнете ни парите

share

Принципите на парламентарната демокрация предполагат хората, които гласуват да имат своето представителство в парламента за партията , която гласуват. Това е конституционен постулат.  Народният суверенитет е над всичко и той изпраща хората в парламента.

Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПП "Атака" Волен Сидеров.

В днешния парламент се получи една изключително порочна деформация, при която депутати от една парламентарна група да преминават към друга парламентарна група и това само с една декларация. В случая с партия РЗС и "Атака" се случи точно това. В момента има 19 независими депутати,  но нито един не е влязъл с такъв статут.

При случая от напусналите депутати от ПГ на "Атака" е тежко доказателство за порочно тълкуване на текст от Закона за парламентарните групи в НС, каза Сидеров.

Той заяви, че се радва, че Цветан Цветанов е парламента и прочете част от негово писмо към министъра на финансите Симеон Дянков.

"Уважаеми г-н министър Дянков на основание чл. 2 от Заповед на Министерство на финансите заявявам, че има промяна на ПГ на ГЕРБ".

Сега депутатите получават освен заплатата си, парите за разноски, а и по 17 хил. лв. на месец, които са откраднати от субсидията на "Атака".

Сидеров е категоричен, че това е признак за опит за политическо влияние. Според него това не е начинът ГЕРБ да се отблагодарява на "Атака" и да забива нож по този начин.

"Върнете парите на ПП "Атака", за да работим добре, а не да използвате такива приоми, с които да се мъчете да прекратите съществуването на "Атака", каза Сидеров.

Водещи новини

Още новини