Дянков предложи гъвкаво работно време за чиновниците

share

Държавните служители да имат гъвкаво работно време, като избират кога да започне и да завърши работният им ден. Това предложение е направил вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по време на правителственото заседание.

Идеята е обсъждана в контекста на намаляването на отпуските на чиновниците и въвеждането на седемдневното задължително обучение. Дянков поясни, че държавните служители трябва задължително да са на работното си място от 10 до 16 часа, а останалите два часа – да отиват по-рано или да остават до по-късно на работа по тяхно желание.

Идеята е чиновниците да имат гъвкаво работно време, за да организират по-добре работата си и да бъдат по-ефективни. Дянков вече я е въвел в собственото си министерство. По думите на министъра, по този начин ще се улесни работата на тези служители, които примерно имат малки деца и трябва да ги заведат или вземат от детска градина, служители, които със здравни проблеми и им се налага често да ходят до лекар или болница, или служители, които живеят далеч и зависят много от трафика.

Според финансовия министър, по този начин "работиш същите часове, но си много по-ефективен и съответно и задачите в самия екип се преразпределят".

 

Водещи новини

Още новини