Димитър Главчев пожела на добър час на децата, които за пръв път прекрачват училищния праг

НС
share

Председателят на НС Димитър Главчев пожела на добър час на децата, които за пръв път прекрачват училищния праг и на всички ученици, които през тази година ще придобиват нови знания.

Той бе гост на тържеството по случай 15 септември в столичното 139 ОУ "Захарий Круша".

Председателят на НС пожела на учениците да усвояват знанията с лекота, да намират приятели. "Днешният високотехнологичен свят има много възможности, успяват да ги оползотворят само интелигентните образованите и смелите, посочи председателят на НС и благодари на учителите за усилията им да предадат знанията си на децата, да ги образоват, да ги научат да си поставят високи цели".

Димитър Главчев подари книга за училищната библиотека и получи подарък икона. Децата си пожелаха догодина да имат истинска библиотека и IT кабинет.

Първокласници рецитираха първите си стихчета, посветени на първия учебен ден, първия звънец и първата читанка. Казаха и клетва на първолака, с която обещаха да бъдат истински българи, да носят възрожденския дух на патрона си Захарий Круша. Отец Климент благослови учениците. Звънецът бе ударен под звуците на "Многая лета", пъстроцветни балони излетяха в небето.

Водещи новини

Още новини