Велислава Кръстева: НДК не произвежда култура и не е културен институт

share

От вчера в Плевенско има поройни дъждове. Има затворени пътища и ситуацията е критична. това за пореден път поставя въпроса отношението на държавата към превенцията на подобни природни бедствия. Вчера станахме свидетели на показна пиарска акция на управляващите. Не може Националният щаб да се събира един час преди да започнат дъждовете.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ДПС Велислава Кръстева. Обществото е сериозно болно. Ще изредя случаите само от последните дни. Ученик пребива учителка, шофьор пребива незрящи туристи, пребиват децата на зам.-главния мюфтия, защото носят забрадки, българи и роми се бият в Асеновград, пребиват лекарка в Шейново. Демокрацията в България ерозира. Това се дължи на факта, че всички табута, за това кое е позволено, падат едно след друго. Политически лидер си позволява да влачи и бута възрастна жена на границата и не получава санкция, а напротив - месец и половина по-късно той бива овластен. Ясно е, че говоря за Валери Симеонов. Той е некомпетентен управляваш. Той носи отговорност за станалото в Асеновград. Всички националисти във властта носят отговорност за станалото там, категорична беше Кръстева.

Тя коментира още, че НДК не произвежда култура и не е културен институт, а е инфраструктура за конгреси, а управлението на НДК е въпрос на мениджмънт, а не на производство на култура. Бившият заместник-министър на културата добави, че очаква проверката на прокуратурата да разкрие нарушения в работата и мениджмънта на НДК. Тя заяви, че не може проблемът на една сграда и нейният мениджър да застрашават предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС и за пример илюстрира Естония, чието председателство протича в сграда, която е бивша електроцентрала.

Водещи новини

Още новини