Харалан Александров: В гетото е конфликтите се решават директно и брутално

  • 03 юли 2017 07:44

  • 7095
  • 2
Харалан Александров: В гетото е конфликтите се решават директно и брутално
©

Гетото се превръща в ничия земя, която трябва да бъде заградена с телена ограда. Полицията застава между двете страни, тя пази гражданския конфликт. Не може всеки да бие когото си иска. Това каза социалният антрополог Харалан Александров в ефира на БТВ.

„Ние винаги избираме да пропуснем превенцията да си спестим усилията, да докараме нещата до криза и едва след това да започнем да се справяме със ситуацията. Ние сме майстори на кризисните ситуации. Мобилизацията идва в последния момент. Ние се мобилизираме да решим проблема, когато е на ръба“, отбеляза той.

„Агресията е пряко свързана с със социалното обслужване, това е проблем на обществото“, смята Александров.

„Една от особеностите на гетото е, че там конфликтите се решават директно и брутално. Гетата ги има в много развити общества. Това показва, че имаме диференцирано общество и много изключени от обществото хора. С развитието на глобализиращия се свят гетото има свойството да нараства. Моят призив към политиците е да не опростяват картината и да не я свеждат до етнически и социален проблем, тя има много измерения“, каза още социалният антрополог.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7095 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.07.05 | 00:20

2
ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ НА ЦИГАНСКАТА НАПАСТ.

2017.07.05 | 00:20

1
ама циганята да бият българите може, а? Какви мерки предприехте 30 години? Толерасти долни!

Добави коментар

Водещи новини