Радан Кънев: Ние в момента губим ниско образовано население

share

Все повече роми в България работят, но гетата не са място, в което се разразява насилие. Ние в момента губим ниско образовано население. Това каза Радан Кънев от ДСБ в ефира на БТВ.

„Простото решение на проблема в гетото е влизането на държавата през нейните компетентни служби за постоянно“.

„Друг проблем е очевидното политическо политическа режисура да се палят междуетнически искри. Има хора, които печелят от разделението“, подчерта Кънев

Той прогнозира, че и в двете страни в тези конфликти това са ченгета на българските служби. Това показва проядена от мафията държава. Затова говорим за модела "Кой". Няма държава, защото в късния комунизъм между мафия и държава границата е размита. Роми и националисти при най-малката искра палят. Истината е, че и от двете страни стоят ченгета на ДАНС“, смята Радан Кънев.

На въпрос контролира ли държавата службата, Кънев бе категоричен - Не. „Основните държавни структури са пропити от поставени хора. Няма държава. Между службите и мафията връзката е много размита“.

„Имало ли е агенти в КТБ? Имало е. Тези ченгета пазили ли са банката, или са грабили банката. Службите ще продължат ли да работят, или ще продължават да имитират“, смята Радан Кънев.


 

Водещи новини

Още новини