Борисов към археолозите: Хладно ви било?! Калорифер ще ви донеса

share

Ние сме 50 години назад и затова няма да променяме графика за строителството, заяви премиерът Бойко Борисов, който се запозна със строителството на Лот 1 на автомагистрала „Струма” - Долна Диканя - Дупница.

До края на юни археолозите обещаха да се справят с проучванията на находките в района, за да не спира строителството, като заявиха, че свършеното досега е героизъм.

Работим, паралелно с това проучвате, каквото има ценно, Дай Боже да намерите, отива в музеите или можем да направим един музей тук отстрани, каза премиерът.

Сега копаем от двете страни, това тук остава, каза Борисов който видя на място разкрития от тракийски некропол.

Борисов заяви, че няма да чака проучвания до август и септември. Облечете ватенки, ще сложите калорифери. Има сняг три дни. Ще работят както всички работници работят в България, заяви министър-председателят.

Когато пръстта е по-твърда от керамиката, не можем да работим, каза Анета Бекъмска от Археологическия музей в Перник.

Ще ви я подгреем, ще докараме калорифери тук. 22 години, да не говорим 40 преди това, не е пипано и днес му е дошло времето. Ние ще върнем накрая парите на Брюксел заради това, че - хладно ви било, отговори Борисов.

Строителите заявиха, че няма да променят графика и обещаха палатка на археолозите. Премиерът добави, че ако е необходимо регионалният министър Лиляна Павлова „ще идва и ще държи чадър”.

Водещи новини

Още новини