Московски се жалва, изтеглил късата клечка с нереформираните сектори

share

Пощите са за преструктуриране. Не го крия, ще има оптимизация, аутсорсване на дейности.

Може колетната дейност или превозната да бъдат дадени на частни фирми. Все още го мислим. Тази седмица имам среща с няколко посланици, пощенски оператори от техните страни са проявили интерес.

Това заяви Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, в интервю за в. „24 часа”.

Засега няма да затваряме пощенски станции, но може някъде да минат на вариант мобилни пощи. Това е само идея, посочи още той.

Във връзка с това, че премиерът Бойко Борисов поръча 2012 г. да е на министър Трайков, а предишната беше на вицепремиера Симеон Дянков, Московски коментира, че тази година е важно да се постигне растеж, пряка отговорност за него има министърът на икономиката Трайчо Трайков.

„На мен ми се е паднала късата клечка. Имам най-нереформираните сектори, трябват непопулярни мерки, за да стабилизираме железници, пощи. Изскачат неприятни стари задължения, така че година на Московски може и да няма”, заяви още транспортният министър.

На въпрос къде е бил на Нова година, министър заяви, че до 12 ч. е бил вкъщи, а след това при „шефа” - Бойко Борисов. С него се поздравихме за новата година, пожелахме си да свършим нещата, които сме започнали, да сме живи и здрави. Щастие и успехи ми се паднаха от баницата. Дай боже, да е така, коментира транспортният министър.

Водещи новини

Още новини