Волен Сидеров: Преди Гергьовден ще има вече готов кабинет

Булфото (архив)
share

"Все по-опасна е обстановката около нас и трябва да има спокойствие и стабилност". Това коментира пред журналисти на влизане в сградата на Народното събрание за заседанието на ПГ на „Обединени патриоти“ лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той добави, че очаква преди Гергьовден да има вече готов кабинет. 

„Сега ще обсъдим и председателството на групата и номинацията за зам.-председател на Народното събрание. Явор Нотев беше вече зам.-председател на парламента и мисля, че е много добра кандидатура - и с опит, и с авторитет пред колегите, но трябва и другите двама лидери да кажат“, посочи Сидеров.

Той очаква разговорите за министерските постове да започнат да се водят след откриването на парламента.

Сидеров обяви, че няма амбицията да бъде министър. „Мисля, че съм по-полезен тук в парламента - и като координатор в групата, и като идеолог“, посочи той.

На въпрос дали някой от тримата лидери на Обединените патриоти ще влезе в Министерския съвет Сидеров каза, че може би някой ще отиде, защото трябва да се споделя отговорността и трябва да има представители в изпълнителната власт. По думите му това дава информация отвътре и възможност наистина да реализират нещо от идеите си.

Относно това кои ресори биха поели, лидерът на Атака каза, че това трябва да го предложат ГЕРБ. По думите му няма да има проблем, тъй като не са претенциозни. „Важното е работата да върви“, коментира Сидеров.

Според него присъствието на патриотите в коалицията може да изиграе положителна роля предвид ситуацията с референдума в съседна Турция.


 

Водещи новини

Още новини