Цветан Цветанов и Валери Симеонов: Има напредък по темата за пенсиите след днешните преговори (видео

Булфото (архив)
share

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и един от лидерите на Обединени патриоти Валери Симеонов обобощиха резултатите от днешния ден на преговори, предаде репортер на Novini.bg.

Двамата заявиха, че се води конструктивен разговор и няма място за притеснения. Към момента няма никакви разминавания в четири приоритета от програмата на бъдещето управление. Това са секторите "Сигурност", "Енергетика", "Туризъм" и "Спорт", разкри Цветанов. Водим разговори и по темата за пенсиите, като има известен напредък. Все още няма да разкриваме конкретна информация, каза Симеонов. 

Не са водени никакви разговори за персонален състав на бъдещия кабинет, увериха и двамата. Докато не бъде подписана управленската програма, няма да се говори за имена, категорични бяха те. Цветан Цветанов допълни, че не е обсъждано и името на бъдещия председател на Народното събрание.

На въпрос защо не присъства лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на преговорите, Цветанов отговори: Той е в течение на всички разговори. Съгласуваме нашите позиции с него и може да се включи по всяко едно време.

Водещи новини

Още новини