Преговорите за сформиране на кабинет продължават другата седмица (обновена+видео)

Иван Йочев
share

Почти два часа продължи срещата на ГЕРБ и Обединени патриоти за сформиране на кабинет след изборите. Тя се състоя в централата на победителя от изборите, предаде репортер на Novini.bg. На нея присъства лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се завърна от Малта след конгрес на ЕНП.

Днес в централата дойдоха съпредседателите на Обединени патриоти Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, както и членовете на ръководството на ГЕРБ Лиляна Павлова, Владислав Горанов и Томислав Дончев.

Разговорите ще продължат следващата седмица, стана ясно от думите на Красимир Каракачанов пред медиите след нея. Той каза, че са честитили победата на ГЕРБ. Не са били обсъждали управленската програма.

Кратък коментар направи и Волен Сидеров. По думите му ще трябва да се правят компромис. "Не трябва страната да е в междувластие. Ако сме консенсусни, срокът на преговорите ще се съкрати. "Политиката е изкуство на възможното. Ако има реална възможност да се свърши нещо, то трябва да се направи. Ние трябва да направим компромис, ако решим, че трябва да се довършат нашите приоритети", заяви Сидеров. Той призова: "Всяка една от партиите трябва да е помъдряла и да се е поучила от грешките."

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов бе по-обран: "Беше много общ следизборен разговор, по приоритети."

Нито един от двамата не пожелаха да говорят за вариант тройна коалиция, т.е. ГЕРБ плюс "Обединени патриоти", плюс "Воля" на Марешки.

След срещата тримата си тръгнаха поотделно.

От страна на ГЕРБ никой не пожела да говори след срещата. Лидерът на партията Бойко Борисов също си тръгна безмълвен.

По-рано днес от думите на бившия финансов министър Симеон Дянков, стана ясно, че Лидерите на европейската десницата дадоха зелена светлина на бившия и бъдещ премиер Бойко Борисов. Той разкри, че най-вероятно военното министерство ще бъде оглавено от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

След като ЦИК изнесе официалните резултати от изборите стана ясно, че заедно ГЕРБ и патриотите имат 122 депутати, което е достатъчно за мнозинство.

Водещи новини

Още новини