Министър Узунов: Следим ситуацията по българо-турската граница (видео)

Novini.bg
share

Служебният вътрешен министър Пламен Узунов присъства на откриване на процедура за обществена поръчка по фонд "Вътрешна сигурност", предаде репортер на Novini.bg.

Министър Узунов обясни, че ръководството на министерството ще осигури публичност и прозрачност при провеждане на процедурата. Той разкри, че до 19 януари не е организирана и не е проведена нито една обществена поръчка. "В момента министерството работи в ускорени срокове, за да бъдат усвоени средствата в максимална степен. Забавянето на провеждането на процедурите се дължи на липсата на административен капацитет във вътрешното министерство", каза той. Отварянето на първите оферти започна в присъствието на министъра и на медиите.

Узунов обяви още, че следи ситуацията на българо-турската границаи проблемите на превозвачите. "Констатирано е напрежение от страна на шофьорите. Днес опашката от камиони е около 10 км. Надявам се до няколко дни да започне да се работи ритмично", заяви служебният министър и допълни, че при евентуално засилване на миграционния натиск, когато времето се затопли, държавата ни е готова да реагира незабавно.

Водещи новини

Още новини