Чистка на хората на Николай Ненчев от военното ведомство

Булфото
share

Политическите фигури от екипа на бившия министър на отбраната Николай Ненчев вече не са част от военното ведомство. Сред първите, които са си тръгнали са неговите зам.-министри Десислава Йосифова, Орхан Исмаилов и Атанас Запрянов.

Дамата засега е в неизвестност, Запрянов е пенсионер, а Исмаилов категорично се хвърли в политиката, след като оглави НПСД и се присъедини към ДОСТ на Лютви Местан, пише "24 часа".

Заедно с Ненчев от министерството са си тръгнали и неговата съпартийка Валерия Кардашевска, която като шеф на политическия кабинет се е била превърнала в сивия кардинал на ведомството. Ключовата длъжност е заета от професионалния военен Румен Василев, който доскоро е бил комендант на министерството.

Със съобщение във фейсбук напускането си пръв обяви доскорошният шеф на дирекция “Връзки с обществеността” Бойко Станкушев. Без излишни драми известният телевизионер сдаде поста на Румяна Станимирова, бивш пиар на ВМА.

С прекратен договор е и бившият парламентарен секретар Пламен Даракчиев. Някогашният активист на “Подкрепа” в последните месеци изобщо не се е явявал на работа.

Истинска драма се разгоряла около напускането на шефа на информационния център на МО Владислав Прелезов, който е и началник на военния телевизионен канал. Той се мотивирал с това, че длъжността му е деполитизирана. Заповедта на министър Стефан Янев обаче била категорична. Засега постоянният секретар на МО Добромир Тотев остава на поста. Вероятно той ще осъществява приемствеността между двата екипа.

Водещи новини

Още новини