Дончева разкри как БСП са наредили кабинета на Румен Радев

share

"С АБВ постигнахме съгласия по много теми, предстои финално събитие, на което ще можем да ви кажем повече за коалицията". Това заяви в ефира на БНТ Татяна Дончева.

"Ще има съпредседатели от двете партии. Решенията обаче ще се вземат от нас - мен и Константин Проданов, който е лидер на АБВ. Търсим алтернатива на БСП в ляво. Акцентираме в изработването на по-добри решения в противовес на популизма", добави още тя.

"Стиснахме си ръцете за това, че лявоцентирстка група липсва. Трябва да имаме фигури, които да превъзхождат БСП. Целта на коалицията е да наложи определени икономически и социални решения и да дадем възможност за представяне на нашата формация като защитник на радикалната промяна в съдебната система. Не непременно да наложим онези детайли, изложени в президентската кампания, а конституционната реформа да намери реално 2/3 мнозинство и никой в десницата да не претендира за монополист", обясни Дончева.

"Да България" на Христо Иванов каза, че няма да се коалира с никого, затова и разговори няма. Плюс това тя краде неща от нас", смята Дончева.

"По темата с Русия имаме близки виждания. Подкрепяме разширяването на търговските отношения с Русия, но не бихме желали нашата коалиция да изказва крайни мнения за санкциите срещу Русия. Нека те и САЩ се разберат първо", каза Дончева.

Според Татяна Дончева от БСП са наредили кабинета на Румен Радев.

"Културният министър Рашко Младенов е номинация на Стефан Данаилов например. Здравният министър също е имал връзки с БСП, въпреки че е участвал в кабинет на десницата, а вътрешният министър Пламен Узунов е протеже на Георги Грргов.

Водещи новини

Още новини