Цветанов: БСП сложи етикет на Радев - ще е ляв президент (видео)

БТВ
share

Вътрешната анкета за това с кого да се коалираме след изборите е една от формите да имаме реален диалог с нашите членове. Това ще е едно ново начало, чрез което ще получаваме една по-периферна информация за желанията на хората в структурите ни. Това каза в сутрешния блок на БТВ председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

На президентските изборите имаше една емоция, но БСП вече сложиха етикета на новия президент. Той е ляв президент. Реално те не могат да направят разграничение между това, което Радев постигна като мажоритарен вот и собствения си резултат. Затова ние искаме да се подготвим много добре с постигнатото в секторните политики, а преценката за направеното от нас и от БСП преди това ще бъде направена от избирателите, заяви Цветанов.

Ние сме с протегната ръка към всички парламентарни групи за всички важни проблеми в държавата. За да постигнеш конституционна реформа или избор на главен съдебен инспектор ти е необходимо квалифицирано мнозинство. Затова по-приоритетните теми трябва да има консенсус, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

Той е категоричен, че реформата в МВР е успешна. Цветанов отрече обвиненията на зам.-председателя на ДСБ Атанас Атанасов, че Бойко Борисов и прокуратурата действат в симбиоза, а държавното обвинение работи в полза на ГЕРБ.

Цветанов разкри, че в новата управленска програма на ГЕРБ ще има интерактивна карта, която ще показва концентрацията на престъпленията у нас, както и необходимия ресурс и организация за справяне с престъпността. Ще има интегриран подход. Огромен проблем у нас са наркотиците и телефонните измами, като тук много важно е и съдействието на гражданите, подчерта Цветан Цветанов.

Водещи новини

Още новини