Волен договорил с ДПС разпъване на чадър над Доган за Цанков камък

share

Волен Сидеров е изключително близък със заместник – председател на ДПС с българско име. Той е провеждал няколко срещи с него в стаята на Атака по времето, когато парламентарната комисия за корупцията, оглавявана от Валентин Николов, тогавашен депутат от Атака, се занимаваше със скандалния хонорар на лидера на ДПС.

Това заяви в студиото на Тази сутрин бившият депутат от Атака Кирил Гумнеров. Не е ясно обаче точно за кой от тримата българи в ДПС на високи постове става въпрос. Единственият зам.-председател на ДПС с българско име е Христо Бисеров. Йордан Цонев и Камен Костадинов обаче са зам.-председатели на парламентарната група. Мога да кажа, че Волен Сидеров е купен от ДПС, защото след това поиска от Валентин Николов да провали заседанието на комисията, която трябваше да прати в съда скандала Цанков камък, обяви Гумнеров. Имаше изключително остър конфликт между двамата, който се разигра в стаята на Атака, потвърди и Камен Петков.

В студиото отцепниците обявиха че е в ход създаването на нова парламентарна група от бивши членове на Атака. За председател ще бъде издигнат Камен Петков, който беше един от първите напуснали групата на националистите. Ще поканя и Волен Сидеров да се присъедини, но ще трябва да се разкае, уточни Петков. Той се оплака, че Волен Сидеров не му е говорил в продължение на месец и половина, след като единствен от Атака се въздържа по време на вота на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов. Един от новите зам-председатели на групата ще бъде Кирил Гумнеров, а другия ще бъде Валентин Николов, уточни Камен Петков.

Водещи новини

Още новини