Румен Овчаров за Дянков: Ходи, кима и говори врели - некипели

share

Важно е формирането на национална позиция на България, по отношение на финансовата криза в ЕС. Това каза на пресконференция депутатът от Коалиция за България Румен Овчаров.

Каква е логиката България да държи 90% от валутния си резерв в европейски банки или в банки на европейски държави, а да не иска да даде поне част от този резерв, за да спаси финансово всички тези държави и тези банки, попита Овчаров.

Има необходимост от едно експертно обсъждане на този въпрос, защото такова обсъждане към момента отсъства. Симеон Дянков ходи, кима, връща се и после разказва някакви врели-некипели – днеска нямало да има евро, утре щяло да го има, на другия ден ние ще участваме, на третия ден няма да участваме. Така не се прави национална политика и то в една тежка кризисна ситуация, убеден е Овчаров.

Необходими са ясни политически стъпки, които да гарантират мерките, които се предприемат на европейско равнище. Ясни политически стъпки за по нататъшна финансова консолидация на ЕС при формирането на политиките – добави Румен Овчаров.

Водещи новини

Още новини