БСП не подкрепи бюджета и призова: Четете поне законите

share

БСП не подкрепи бюджета, защото той не отговаря на икономическите интереси на страната. Тази позиция от името на партията изрази  народният представител Румен Гечев.

„Оттегляме си предложенията, тъй като ние сме само 38 души в парламента. Така е решил българският народ, гласувайте си го, желаем Ви всичко добро“, посочи той.

„Предложеният за обсъждане бюджет за 2016 година е повторение на бюджета за 2016 година. Г-н министърът на финансите е прав, че отново ще се върнем на критиките и псевдоцелите, които бяха заложени за 2016 година и които повтаряте за 2017 година“, коментира Румен Гечев.

Според него в този си вид бюджетът не представлява част от каквато и да било визия на кабинета за икономическо развитие на България.

„Продължавате да поддържате българската държава като мащеха на българската икономика и правите точно обраното на колегите и от запад, и от изток в ЕС“, заяви народният представител. „Дали ще слушате опозицията си е ваш проблем, но четете поне законите за бюджета и политиките на страните, от които трябва да се учим“, обясни той.

„Подкрепяме някои стъпки в бюджета- увеличаването на учителските заплати е много добре, увеличаването на минималната работна заплата е чудесно. Но къде увеличаваме - с малко трохи в сектори, които не са реформирани. Увеличаване на заплатите на учителите, но оставяме заплатите на доктори по химия и физика по-ниски от заплатите на чистачките в училищата“, посочи Румен Гечев.

Водещи новини

Още новини