В парламента откриха изложба на стари атласи

  • 17 ноември 2016 15:07

  • 2562
  • 0
В парламента откриха изложба на стари атласи
© Novini.bg

Стари български карти, атласи, картографски продукти и учебни пособия бяха представени в Народното събрание. Изложбата бе открита днес и е по повод Международната година на картата 2015 – 2016.

"'Експозицията е кулминация на поредица от събития, организирани от Българската картографска асоциация по повод Международната година на картата", отбеляза при представянето на експозицията заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев.

Председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм Петър Кънев изрази благодарност към ръководството на Народното събрание за подкрепа на инициативата на комисиите по икономическата политика и туризъм и по културата и медиите изложбата да бъде представена в парламента.


На откриването на изложбата председателят на     Българската картографска асоциация Теменужка Бандарова награди Петър Кънев с грамота за принос към българската картография по случай Международната година на картата 2015 – 2016. Тя отбеляза, че експозицията се представя непосредствено след Световния ден на географските информационни системи. Теменужка Бандарова посочи, че членовете на асоциацията желаят да направят Електронен атлас на България, какъвто имат всички развити страни, и се надяват за неговата изработка да получат подкрепата на държавата.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2562 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини