Бойко Борисов: Пенсионерите крещяха за ниските си пенсии и по времето на Станишев

Булфото
share

Правилно решение. Пенсионната реформа е задължителна и се прави в цяла Европа. Така премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти отхвърленото вето на президента Георги Първанов за Закона за бюджет на Държавното обществено осигуряване.

Според Борисoв, опозицията започва да превръща Конституционния съд в „изтривалка”. "За всичките си проблеми ще сезират Конституционния съд. Ами да го сезират”. „С цялото ми уважение към Конституционния съд, благодаря за мъдрите решения, ние винаги сме ги приемали безрезервно, защото там работят добри професионалисти”, каза премиерът.

„Не мога да се произнеса какво ще каже съдът, по простата причина, че не се намесвам в тези дела. Да го сезират. Но това не е начинът, по простата причина, че иначе трябва да обяснят как след 4-5 години ще плащат пенсиите. Те никога не са мислили за това”, коментира Борисов.

„Аз не се интересувам от това какво мисли Сергей Станишев. Кои пенсии е увеличил? Аз бях кмет и всеки четвъртък пенсионерите викаха, крещяха пред „Александър Невски”, че са им ниски пенсиите, по времето на Станишев”, каза премиерът.

Водещи новини

Още новини