Дянков: Младите изобщо не мислят за пенсиониране

  • 16 декември 2011 17:52

  • 8542
  • 47
Дянков: Младите изобщо не мислят за пенсиониране
©

Младите хора изобщо не мислят за пенсиониране и твърдението, че пенсионната реформа ги демотивира да плащат вноски е само „медийни приказки". Това заяви пред Дарик вицепремиерът и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Той обаче не отговори на въпроса как би ги мотивирал да плащат редовно вноските си.

Дянков бе категоричен, че промените в Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване са законово издържани и ще останат валидни, дори и да бъдат атакувани пред Конституционния съд. Финансовият министър каза, че няма опасения и допълни, че при подготвянето на закона е работено с много добър юридически екип и той е получил пълни уверения и от своя екип, и от този на социалния министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко, както и от парламентарния екип, че приетият закон е напълно издържан конституционно.

Дянков каза, че няма увеличаване на „кандидатите за пенсиониране", дори по думите му през последния месец броят им е намалял спрямо същия период на миналата година.

По отношение на мотивацията на младите хора и доверието им в пенсионната система, финансовият министър изтъкна, че вчера се е срещнал със студенти и ги е питал дали мислят за пенсиониране и никой не мислел. На въпрос дали не смята, че те трябва именно да бъдат мотивирани, вицепремиерът бе лаконичен в отговора си: „Следващ въпрос".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8542 47

Свързани новини

Коментари 47

Добави коментар

2011.12.20 | 02:57

47
и много ми е чудно как младите ще мислят за пенсиониране като знаят че няма да стигнат тия години.аз съм на 48 и не се надявам на пенсия защото едва ли ще ги докарам до 65/67год.на 48год вече имам 31 год тр стаж,и въобще не мога да си представя как ще работя тази работа която работя в момента като стана на 60 камо ли на 65/67.абсолютна тъпотия.знаят ли тези министри как се работи на машини в производство на трисменен режим на работа до 67 год.
дянков селски тарикат

2011.12.19 | 08:35

39
Цялата идея на пенсионната реформа е хората да не могат да съберат трудов стаж за пенсиониране и след навършване на годините за пенсиониране /ако са живи/ да получават само социална пенсия /минимална/. Така от пенсионните фондове ще остават пари и за държавата.
а не неам думи

2011.12.19 | 08:33

35
ти си десетият, който почва да размишлява защо младите не мислят за пенсиониране. Ей тука такава сбирщина на дебили,джигити, кретени, паразити и секви твари има, че неам думи. А и не знам що за разбирачи сте особено на тема финанси , ама щом почвате да се хващате сериозно на твърдението за студентите и да изкарвате Дянков тъп след като му размишлявате над хумора, праи сметка братче. Само комунисти нямат чуство за хумор и са толко озлобени. Тцтцтцтц
batman

2011.12.19 | 08:41

46
""Дянков каза, че няма увеличаване на „кандидатите за пенсиониране", дори по думите му през последния месец броят им е намалял спрямо същия период на миналата година."" Еми ДА! - има по-малко кандидат-пенсионери ,защото е все по-голям броя на смъртни случаи на хора между 40 и 60 годишна възраст
опа

2011.12.19 | 08:41

45
чакайте малко бре ДЯНКОВ ЕДИН МЛАДЕЖ В МОМЕНТА КАКВА ПЕРСПЕКТИВА МУ ПРЕДОСТАВЯ ДЪРЖАВАТА ЧЕ ИСКАТЕ ИСКАТЕ И ОЩЕ ИСКАТЕ - ВИЕ ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ КРАВА ДА БИЗА ОТ ТЕЛЕ нямо такова чудо ------в момента вие вашата клика вашето правителство затова сте на башо за да създавате перпектива на тази младеж а не да мислете за себе си и да ги обвинявате май на 20 и вие не сте мислили за пенсии -ако губите почва под краката си просто пуснете кокала а на младежите един съвет - власт несе дава а се взима ............
До некадърника Дянков

2011.12.19 | 08:41

44
Абе Дянкоф, да беше отишъл в детската градина и там да ги питаш дали искат да се пенсионират БЕ ОЛИГОФРЕН! Не мога да разбера ти ли си толкова тъп или НАС на тъпи правиш?
Владо

2011.12.19 | 08:39

43
ами то Диянков като се е замислил за мнението на младите да вземе и да ги пита шута дали искат да плащат за пенсионни осигуровки шута му с шут. Безработицата майната и да стане по голяма
paca,za diqnkopederasa

2011.12.19 | 08:39

42
Дянко,КУРВО шлякана хамериканска дето мразиш баща си(всички го гледахме по ТВ-то как го каза сам),чуй какво ще ти каже един млад българин с висше и без работа-ДА ГО НАЧУКАМ НА МАЙКА ТИ В УСТАТА,НА ЖЕНА ТИ,НА БОКО и на всички боклуци като вас(верно,другояче ни учиха да говорим в аулите ама вече ми е през уя).Скоро младите ще се окопитиме и почваме по мафиотските закони,а именно-"Не чакай справедливост,твори я! "
Вишето ти образование

2011.12.19 | 08:34

37
само ми е чудно какво ти е. Не знаех, че има специалност хамалин, но явно ти си доктор на тази наука. Нямаш работа, защото те мързи да си намериш или си мислиш, че си завършил нещо уникално и чакаш някой да дойде да ти снася парици. Ама както и да е де, то цела България е пълна със дебили като тебе, както и да е, по-добре емигрирай, явно тука си вреден, паразит нищожен.
уй тате

2011.12.19 | 08:35

41
дянков обожава да прави свирки за това му измислете друго наказание
Ronaldinho

2011.12.19 | 08:35

40
може да не мислят за сваето пенсиониране ама мислят за своите майки,бащи,баби,дядовци що за олигофренско оправдание е това? по тази логика за какво са опитните хора? нямат право на мнение явно
Ядосан

2011.12.19 | 08:34

38
Младите не мислят за пенсиониране защото знаят в размер на каква сума са пенсиите и какво е отношението на държавата по този въпрос. Парите отиват в джоба на такива мазни педерюги като теб, дянчо ЛАЙНЯНЧО. За такива като теб и компания, Левски СМЪРТ е казал!!! МРИ ОТ КУР ПУТЯК+++++
Toa s komentara ot facebooka

2011.12.19 | 08:33

36
е мега тъпото копеле. Тва се нарича хумор бе кретеноид

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини