Борисов привика Реформаторите в Министерския съвет (обновена+видео)

Булфото (Архив)
share

Част от Реформаторския блок отидоха в Министерския съвет, където се предполага, че ще имат среща с премиера Бойко Борисов.

Репортер на Novini.bg забеляза в сградата да влизат преди броени минути Найден Зеленогорски и проф. Борислава Великов. Пред медиите Зеленогорски обясни, че не знае за какво го викат в МС. На срещата бяха още Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Корман Исмаилов и Николай Ненчев. Представителите на ГЕРБ са били вицепремиерът Румяна Бъчварова и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По информация на Novini.bg срещата е била по инициатива на премиера, като поканата е дошла вчера.Лидерът на ДБС Радан Кънев също е бил поканен, но е отказал да присъства на разговорите. По думите му той изключва обща кандидатура за президент с ГЕРБ и не може да си представи да се обсъжда този въпрос.

Медийният интерес към срещата на "Дондуков" 1 беше голям, журналистите обаче не бяха допуснати вътре в Министерския съвет. Бяха уведомени само за края на срещата, приключила след близо 2 часа и половина. След срещата Корман Исмаилов заяви, че с премиера са били коментирани актуалните политически теми в страта и международните събития. Разискани са били и приоритетите на кабинета, като тримата представители на РБ са деклрарира подкрепата си за изкарване мандата на правителството.

Във връзка с издигането на кандидат-президент на РБ, Исмаилов посочи, че има различия. Разговорите продължават и има надежда за общ кандидат на Блока.

По-късно през деня беше изпратен и официално прессъобщение. В него се посочва, че лидерите на партиите от управляващото мнозинство са заявили волята си за а успешно изпълнение на управленската програма на правителството и завършване на пълен четиригодишен управленски мандат. Постигнато е било съгласие около необходимостта от политическа стабилност, която да гарантира икономическото развитие на страната и продължаване на реформите. Остава приоритет активното участие на България в процеса на вземане на решения в Европейския съюз и в НАТО.

Водещи новини

Още новини