БСП: Борисов направи голям гаф, но беше разобличен от руска страна (видео)

share

Премиерът Бойко Борисов направи голям политически гаф: след разговора си с руския президент Владимир Путин обяви че започва разговори по възстановяване на всички енергийни проекти в България. Но вчера президентът на руската федерация обяви, че трябват железни гаранции в правен характер за възстановяването на тези проекти.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на извънредна пресконференция в централата на партията. По думите й Русия не е получавала официални съобщения от България за възобновяването на Южен Поток.

В същото време има голяма възможност турски поток да тръгне и да заобиколи България, посочи Нинова. Борисов започна президентската си кампания в България и иска да обеди българите, че сменя посоката на външната си политика, но беше разобличен от руска страна, коментира Корнелия Нинова.

Тя обяви, че днес са внесли писмо за свикване на извънредно заседание на Народното събрание от Цецка Цачева. Предложихме три точки за това извънредно заседание – отмяна на забраната за Белене; да се приеме предложение на БСП за отмяна за санкциите за Русия; и отмяна на забранителния списък за руски граждани, каза лидерът на БСП. Според нея сега е моментът от действията на Борисов да се види наистина ли имат намерение да възобновят диалога с Русия и да дадат правните гаранции или просто имитират нещата заради президентската кампания.

Очевидно правните гаранции са абсолютно необходими за възстановяване на разгорите, каза Корнелия Нинова.

 

Водещи новини

Още новини