Патриотите бесни: Докога ще даваме власт на престъпници?

ПФ, пресцентър
share

Патриотичният фронт настоява за промени в Изборния кодекс, които да спре овластяването на престъпници. Повод за искането им е последният случай от Плевен, където общински съветник от ДПС посегна на гражданин.

Двамата съпредседатели Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са категорични, че трябва да се спре практиката в парламента, и в общинските съвети, да влизат рецидивисти с богато полицейско досие. Патриотите отправят апел към прокуратурата да работи по този случай, воден не само от законодателството, но и от отговорността към обществото, тъй като извършителят на нападението е действащ общински съветник.

„Не можем да разчитаме на морала на партии като това етническо движение. Веднъж ще е Бат Сали, създателят на частното енерго в Самоков, друг път ще е въпросният Методи Петков от Плевен“, се казва още в позицията на ПФ.
Според Симеонов и Каракачанов е крайно време да се узаконят на национално ниво доброволните формирования за защита на населението и опазване на обществения ред и като превантивна мярка срещу битовата престъпност. Те смятат, че полицейското присъствие е недостатъчно в някой населени места и райони на страната.

Водещи новини

Още новини