Парламентът приел 44 закона през шестата си сесия

Булфото (aрхив)
share

44 закона и 70 решения са приели депутатите през шестата сесия на парламента. За законодателна дейност народните представители са имали 37 пленарни заседания. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

37 часа и 10 минути е общото време, изразходвано за парламентарния контрол. Блиц-контролът пък е бил едва 4 часа. В периода 9 май - 28 юли са постъпили 555 въпроса и 34 питания. Членовете на кабинета са отговорили на 407 въпроса и 16 питания. Финансовият министър Владислав Горанов и регионалният Лиляна Павлова най-често са били препитвани от депутатите. Към тях са били отправени по 52 въпроса. Вицепремиерът и образователен министър Меглена Кунева също е била желан събеседник по време на контрола. Тя отговорила на 48 въпроси и питания.

Премиерът Бойко Борисов пък е отговарял на общо 24 въпроса. Основните теми, по които той е говорил в парламента, са свързани с бежанската криза, противодействието на тероризма, съдебната реформа и съдбата на АЕЦ „Белене”. Депутатите са се интересували и от позицията на премиера във връзка с Брекзит.

Най-активни в парламентарния контрол са били депутатите на Реформаторския блок Петър Славов и Мартин Димитров, следвани от колегата им Вили Лилков . „БСП-лява България“ е втората парламентарна група, която е отправяла най-много въпроси към членовете на кабинета.
 

Водещи новини

Още новини