"Атака" поиска извънредно заседание на НС и КСНС заради събитията в Турция

Булфото
share

Във връзка със събитията в Турция парламентарната група на "Атака" настоява председателят на парламента Цецка Цачева да свика в най-бърз срок извънредно заседание на Народното събрание, както и президентът Росен Плевнелиев да свика Консултативен съвет за национална сигурност, съобщиха от пресцентъра на партията.

Припомняме, че в изявление на президента, публикувано на сайта на президентството, се казва, че българските институции следят внимателно ситуацията в нашата съседка, осъждат проявата на всякакви форми на насилие и подкрепят демократично избраните институции в Република Турция.

Премиерът Бойко Борисов след срещата си с шефове на служби и посланика на Турция Сюлейман Гьокче съобщи, че 230 военни са пратени на границата.  Министър-председателят информира, че трите гранични пункта между България и Турция са отворени. Няма индикации за бежанска вълна, допълни Борисов.

Засега не разполагаме с разузнавателна или оперативна информация, която да ни дава основание за безпокойство относно придвижване на бежански потоци към страната, каза в РД "Гранична полиция" Елхово военният министър Николай Ненчев. Всички мерки, които сме взели в момента, имат единствено превантивен характер, посочи военният министър.

Опитът за преврат беше осъден в изявления до медиите от ръководствата на ДПС, ДОСТ и БДЦ.

Водещи новини

Още новини