Николай Ненчев: Засега не разполагаме с информация за бежански натиск

  • 16 юли 2016 18:43

  • 2202
  • 1
Николай Ненчев: Засега не разполагаме с информация за бежански натиск
© Булфото(архив)

Засега не разполагаме с разузнавателна или оперативна информация, която да ни дава основание за безпокойство по отношение на придвижване на бежански потоци към страната. Това заяви в РД "Гранична полиция" /РДГП/ в Елхово министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки..

"Издадох заповед за увеличаване на броя на военнослужещите, които подпомагат охраната на държавната граница с техника", допълни Ненчев, без да посочи конкретни данни за военните и за техниката.

Всички мерки, които сме взели в момента, имат само и единствено превантивен характер. Подсилени са патрулите, засилени са проверките на хора и автомобили, всички гранични пунктове в района са отворени. "Присъствието на военните ще остане, докато това бъде необходимо, ако се налага, ще бъдат изпратени допълнително сили и средства. Имаме готовност за реакция и по защита на морската ни граница", отговори на журналистически въпрос министърът.

Според началника на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов създадена е изключително добра координация с МВР. По-късно той и министър Ненчев ще посетят няколко пункта, където са позиционирани военни, за да се уверят, че взаимоотношенията със служителите на "Гранична полиция" са на висотата на днешните предизвикателства.

Последвайте канала на

БТА
2202 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.16 | 20:55

1
От кравешкото посолство не са измучали !От къде ще знае тогава Перуката ?

Добави коментар

Водещи новини