Пучистите не са войници, а терористи, заяви турският премиер в парламента

  • 16 юли 2016 18:14

  • 4407
  • 5
Пучистите не са войници, а терористи, заяви турският премиер в парламента
© GettyImages

Заговорниците, които се опитаха да извършат преврат в Турция, не са войници, а терористи, заяви в парламента турският министър-председател Бинали Йълдъръм, предаде Ройтерс.

"Днес е денят, в който всички партии казаха "не" на преврата", посочи още премиерът, като добави, че сътрудничеството в парламента ще бъде ново начало.

Турският парламент се събра на заседание днес в сградата си в Анкара, която понесе разрушения при опита за преврат през изминалата нощ. Заседанието започна с минута мълчание, след което прозвуча националният химн, предаде ДПА.

Бинали Йълдъръм бе посрещнат с аплодисменти при влизането си и се ръкува с някои опозиционни политици.
"Благодаря на всички политически партии за проявените единство и солидарност в този критичен за Турция момент", каза премиерът, цитиран от ТАСС. Той изтъкна също ролята на обикновените турци в отблъскването на пучистите. "Турският народ прояви висока съзнателност в отстояването на законността и демокрацията", подчерта Йълдъръм.

Всичките четири парламентарно представени партии имат свои представители на заседанието.
В знак на протест срещу опита за преврат пред сградата на Меджлиса се събраха демонстранти, които носят плакати, осъждащи инициативата за сваляне на правителството на фракция в армията.

Последвайте канала на

БТА
4407 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.07.17 | 14:46

5
Мустафа Кемал Ататюрк /баща на турците/ е невероятна личност. В/у част от разкапващата се Османска империя съградил днешна светска Турция. Две неща никога не проумях: 1.Как на 01.11.1928 г. постановил:От утре се забранява навсякъде в Турция/администрация,училища, вестници…/ да се пише на арабски, а само на латиница./За миг поспрете и си ги представете-та двете „азбуки” нямат нищо общо помежду си!/. 2.Обещал на турските комунисти/както навсякъде по света-московски мекерета/,че ще им организира безплатно поредния Конгрес на Бююк ада/големия остров/ до Истамбул. Натоварил около 5 хил. АКТИВИСТИ на гемии. По средата на морето извадил чоповете на гемиите и ги издавил.Веднага изгонил и хилядите „вежливи” съветски инструктори.Сталин заплашвал с война, скачал, скачал пък си седнал на задника…
+

2016.07.17 | 09:25

2
Благодарим ти за урока по история, жалки професоре
Мръсен помак

2016.07.17 | 14:45

4
Бахти гнусната свинска муцуна рязана измрете майка ви мръсна курвенска.

2016.07.17 | 09:25

3
Цирк Ердоган сам си прави преврати сам си ги погасява. Същият филм сме го гледали ала Булгаристан с главен герой Рапон-Бей!

2016.07.16 | 22:42

1
И какво стана, няма ли пръст в тази работа ИДИЛ ?

Добави коментар

Водещи новини