Лукарски: Иван Иванов да се извини на Гроздан Караджов и Трайчо Трайков

share

Не одобрявам политическия ход на Гражданския съвет на Реформаторския блок. Днес имаше заседание на Изпълнителния съвет на РБ и там конкретни имена не бяха обсъждани. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски.

Обявяването на имената на Гроздан Караджов и Трайчо Трайков от Иван Иванов е политически незряло. Това не беше правилен ход. Днешното изпълнение на Иван Иванов беше най-малкото подранило. Начинът, по който бяха обявени кандидатурите, леко ме фрустрира. Не се правят така нещата. Иван Иванов трябва да се извини на Гроздан Караджов и Трайчо Трайков, защото това не беше джентълменско, заяви Лукарски.

По думите му Караджов и Трайков са добри кандидатури, но след ранното им обявяване има голяма вероятност да бъдат "политически отстреляни".

Лукарски оповести, че до 28 юли в рамките на РБ трябва да се изведат конкретни имена и те да бъдат обсъдени. Целта ни е до края на юли да имаме визия за кандидат-президентската двойка, уточни той.

Ние от СДС като партия няма да издигнем кандидатура, но ще обсъдим с колегите всички кандидатури, които ще бъдат сложени на масата. Надявам се на президентските избори да се представим достойно, каза лидерът на сините.

Божидар Лукарски съобщи още, че след изборите ще има разговори за преподписване на коалиционното споразумение за Реформаторския блок.

Водещи новини

Още новини