България да не е плацдарм на военни действия срещу Русия, настоява инициативен комитет

share

Инициативен комитет внесе проект на декларация в Народното събрание за отказ от военни действия между Република България и Руската федерация. Това обяви пред журналисти в парламента независимият народен представите Велизар Енчев, който е вносител на декларацията.

Тя е по инициатива на Съюза на патриотичните сили „Защита”, Възпитаници на Национален военен университет „Васил Левски”, Съюз на сержантите и офицерите от запаса и резерва, Общобългарски комитет „Васил Левски”, Асоциация на военните разузнавачи, Съюз на парашутистите, Национално движение „Русовифили”, Национална асоциация „Сигурност” и Асоциация на разузнавачите от запаса.

Ето и пълния текст на декларацията:

"Територията, въздушното пространство и териториалните води на Република България няма да бъдат използвани като плацдарм за извършване на враждебни действия или въоръжени акции срещу територията на Руската федерация, както и срещу руски самолети, кораби и други обекти, намиращи се извън българските сухоземни, въздушни и морски граници. Tози ангажимент от наша страна ще бъде в сила, докато Руската федерация не предприеме или не обяви, че предприема такива действия срещу Република България".

Водещи новини

Още новини