Иван Гарелов: Предсрочните избори са неизбежни

Булфото (архив)
share

Има тенденция партия ГЕРБ да губи влияние и да налява броя на депутатите си. Явно е, че има някакви вътрешни сблъсъци в партията. Това най-ясно пролича при скандалите между Цветан Цветанов и Румяна Бъчварова.

Това каза пред камерите на БТВ журналистът Иван Гарелов. Той направи блиц коментар на последните вътрешно и външнополитически теми. Предсрочните парламентарни избори са неизбежни. Президентските избори ще бъдат като репетиция за тях. Там ще се види кой с кого ще играе. Според мен, управляващите ще намерят някакво решение на президентското вето и ПФ няма да излязат от коалицията. Радан Кънев направи политическа грешка с номинацията на Росен Плевнелиев, разкри журналистът.

Сделката между Европейски съюз и Турция издиша. Анкара има огромен опит от векове във външната политика. Реджеп Ердоган никога няма да допусне да се създаде независима кюрдска държава. Ако Турция се откаже от сделката, има решение на бежанската криза. То ще е много трудно, но не и невъзможно. Говоря за гръцките острови, които могат да поемат бежанската вълна. България трябва да бъде много внимателна и да балансира отношенията си с всяка една държава, завърши Гарелов.

Водещи новини

Още новини