Борисов: Пошегувах се, че ще се кандидатирам за президент, нека всички се успокоят (видео+снимки)

Булфото
share

Вчера президентът направи едно много добро интервю и успя да каже много неща. Ако се направи качествен анализ на думите му, обществото няма да загуби. Що се отнася до пресконференцията на ДСБ, най-нормалното е когато една партия реши да подкрепя някого да го пита. Второ трябва да питат партньорите си в Реформаторския блок. И трето трябва да питат партньорите си в управлението, сиреч ГЕРБ.

Това каза премиерът Бойко Борисов, който е в Стара Загора и се пусна за пореден път на живо във Фейсбук. Премиерът открит изцяло обновения стадион в старозагорския квартал "Кольо Ганчев". ДПС и БСП винаги са заявявали евроатлантически ценности. АБВ също винаги са споделяли евроатлантическите идеи. Радан Кънев не е говорил с мен. Като изброим всичко това, виждате колко не отговаря на действителността тяхното решение. Това или е блъф, или не съм ги разбрал правилно. Има много неща да се свършат да президентските избори. Явно вчерашното обръщение на ДСБ е към БСП, ДПС и АБВ, защото те са опозиция, а ДСБ също са опозиция, даде пример министър-председателят.

Явно шегите не ми се разбират и се правят дни наред анализи на тях. Шегувал съм се по тази тема и с Румен Петков, и с Георги Първанов. Аз съм заявил категорично, че няма да се кандидатирам за президент. Пошегувах се онзи ден и нека всички да се успокоят. Нямам проблем да разговарям с Радан Кънев и ДСБ. Ако са сериозни в намерението си за Росен Плевнелиев, ще накарам Цветан Цветанов да тръгне с Радан по общинските структури и да агитират ГЕРБ и ДСБ да гласуват за Плевнелиев. Ето, пак се смеете. Ако ДСБ са сериозни, и аз съм сериозен, категоричен беше премиерът.

Водещи новини

Още новини