Калина Крумова: Почувствах се излишна в "Атака"

share
Една от причините да си тръгна е, че се чувствам излишна. Не виждам партията да оценява това, което върша като народен представител.
 
Така Калина Крумова аргументира пред в. “24 часа” напускането на ПГ на “Атака”.

Депутатката казва, че мотивите й са чисто професионални и отрича скандалите в партията напоследък да са причината, макар да признава, че са “някакъв катализатор”.  “Не съм лицемер. Когато видиш, че нещо не е както трябва, то не ти харесва, дал си всичко от себе си за да го промениш, почтено е да си тръгнеш”, коментира още Калина.

По думите й, нейното мнение за избирателния й район – Сливен, не е било зачитано. Друг пример за недооценяването на работата й е законопроектът за заместващото майчинство, по който е работила в последните 18 месеца, а на внасянето му в парламента са присъствали едва от няколко депутати от нейната парламентарна група. “Останалите са си пили кафето”, коментира Калина и допълва: “За мен това е обидно”.

Крумова допълва и че не е изненадана от резултатите на изборите, въпреки че ги приема лично. Тя признава и че не е искала повече да работи с хора, които са загубили уважението и доверието й. По думите й, се разделя с групата на “Атака” сега, защото не е искала решението й да повлияе на изборите.

Относно раздялата между Волен Сидеров и Капка, ексдепутатката от “Атака” коментира, че всеки има право на личен живот и не би заела страна нито в професионален, нито в личен план. Калина допълва, че не иска да се чувства, като “дете на разведени родители” и чувства близки и двамата.

Според Калина трусът в “Атака” няма нищо общо с този в семейството на Сидерови. Все пак, тя признава, че според нея “това, което се случва в “Атака” чисто професионално и политически не е редно”. “Не може за една седмица за “Атака” да се изпише и изговори повече, отколкото за 6 години”, смята Калина.

Крумова отрича да знае нещо за разхищенията, в които обвиняват Волен бившите му съпартийци и не е сигурна в обективността им. Тя не отхвърля вероятността да бъде изключена от партията, след като сама е напуснала парламентарната група. “Има една хубава приказка – когато пътищата са различни, няма защо ръцете да останат заедно”, коментира Калина. Според нея е възможно и да бъде призована да напусне парламента, но тя вярва, че си върши съвестно работата, като депутат.

Водещи новини

Още новини