Ангел Найденов от БСП: От ГЕРБ искат да изкупят БДЖ чрез свои хора

share

Социалното напрежение в резултат на действията на ГЕРБ достигна връхната си точка. Не е чудно, че това се случва месец след изборите, защото управляващите флиртуваха предизборно с гражданите, а не изпълниха ангажиментите си.

Това заяви по време на парламентарния контрол депутатът от БСП Ангел Найденов.

Според него, ГЕРБ нямат политическия ресурс да осъществят намеренията си. "Ако наистина правителството ни беше правителство на европейското развитие, щеше да изпълнява съответните принципи, които в действителност грубо погазва. ГЕРБ правят реформи на собствените си реформи и не ги интересува, че социалната система се срива. Дефицитът в осигурителната система се увеличава, безработицата е двойна, очакват се 40% увеличение на фалити на фирми, хората масово обедняват. Вместо диалог с политическите партии в условията на криза, от ГЕРБ демонстрират арогантност", допълни Найденов.

"Втори ден България живее със стачката в железниците, но управляващите не са заинтересовани от съдбите на служителите. За една година загубите на БДЖ нараснаха с 115 млн. лв. беше спряна програмата за обновяване на вагонния парк. Целта е да се изкупят активи на железниците от близки до ГЕРБ кръгове, затова правят всичко възможно да бламират стачката. Искрено се възмущаваме от грубото погазване на принципите на партньорството и социалния диалог. Настояваме най-категорично управляващите да седнат на масата на преговорите и да възстановят диалога в Националния съвет за тристранно сътрудничество", каза още депутатът от левицата.

Водещи новини

Още новини