Найденов: Нещата в МО никога не са били по-зле

  • 10 юни 2013 17:59

  • 1931
  • 14
Найденов: Нещата в МО никога не са били по-зле
©

Нещата никога не са били толкова зле в Министерство на отбраната. Заварвам неосигурени, но поети ангажименти от МО в размер на 140 млн. лева - те са свързани с цифровата телевизия, със скоростните влакове, със задължения на ВМА. Притесняваме това, че не се плащат сумите, които дължи НЗОК към болницата. Най-тревожно е състоянието на Авиацията - от гледна точка на летателните апарати, на горивото и т.н. Това заяви военният министър Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен в предаването "Лице в лице".

Попитан за полетите осъществявани от предишното правителство с Авиотряд 28 - той заяви, че има 67 т.нар. специални задачи. За мен такива задачи са например превоз на моряците от Панега, когато се транспотират органи за трансплантация, когато помагат на изпаднали в беда български граждани. Това са според мен специални задачи, а не возенето на бившият министър-председател да реже ленти, категоричен бе Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен. Попитан дали изключва варианта премиерът да се вози, военният министър заяви, че не може да приеме, че превозът на министър- председателя от точка "А" до точка "Б" е необходимо да се извършва с "Кугър". Това струва на военното министерство 812 000 лева - това е 50% от общите разходите, които се правят. Например общите разходи на един хеликоптер "Кугър" за един полет е 9 900 лева.При определен ресурс, който е  500 летателни часа, се налага повторното заплащане за  сартифицирането на един двигател, а това струва около 500 000 лева.Излиза прекалено скъпо, смята още той.

На въпрос дали Авиотряд 28 не е предназначен по принцип да вози властта, Найденов заяви, че това зависи от случаите за които се използва -  например, когато трябва да посетите бедствен район или да огледа един пожар каква територия обхваща. Той бе категоричен, че не трябва да се използва такава техника, за да се режат лентички. Да, премиерът Орешарски е в правото си да ползва този транспорт. Но защо Борисов е трябвало да ползва точно хеликоптерите "Кугър" е друг въпрос.

12 млн. лева струва на МО охраната и стопанисването на различни имоти в страната. Предложих на държавата да се създаде една агенция, която да стопанисва всички държавни имоти, уточни той.

Ще премахнем пределната възраст за младши и старши офицери, която в момента е 52 години. Това е една промяна в условията на пенсиониране, която трябва да бъде премахната. Когато един военнослужещ навърши определена възраст - той да може да се пенсионира, а не да изчаква и през това време да  бъде съкратен. Това е като вид компенсация за орязаните им граждански права, заяви още Найденов. 

Военният министър бе категоричен, че са се отказали от изтребителите, защото няма пари. Авиацията има нужда, но няма как да стане в рамките на тази години, уточни той.

Попитан за участието на страната ни в международни мисии, Найденов заяви, че те няма да бъдат прекратявани. Те струват на държавата около 600 млн. на година, заяви още военният министър.

Последвайте канала на

1931 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

2013.06.21 | 17:48

14
лютви пита волен: - Ще се коалираш ли с мен за хиляда лева. - Да разбира се - отговаря ухилен волен. - А за педесет стотинки? - продължава лютви. - Абе ти за какъв политик ме взимаш? - обидено възразява волен. - Какъв политик си вече разбрах. Сега се пазарим за цената. волен се оплаква на серго: - Нарекоха ме курва;- измрънкал волен. - А ти защо ходиш там, където те познават?- попитал серго.

2013.06.11 | 15:24

12
Всички са заучили една и съща фраза "Нещата никога не са били толкова зле" и само това повтарят.Когато ни внушат това, следващото е че те всичко са променили и оправили.

2013.06.11 | 15:28

13
И после идва ред на: "протестиращите искат да дестабилизират държавата" и после" "изборите загубихме заради фалшификации, обаче ние сме иначе победители". Следва: "никога не сме имали такова еднолично управление". и т. н. и т. н.
Един човек

2013.06.11 | 15:24

11
Г-н Найденов, моля припомнете ни, кога друг път сте бил Министър на отбраната?.... Това Ваше изказване, се опитва да накара не-мислещата част от българите да мислят по определен начин.... като в едно истинско комунистическо общество! Г-н Найденов, огромната част от българите, не са такива каквито ги мислите!!!!

2013.06.11 | 14:28

10
Нали сте експерт по кражбите,ревеш че няма нищо за крадене.За 20 години какво направи в парламента за Народа нещастник.

2013.06.11 | 14:26

9
А КАКВО ПРАВИШ ТИ ТАМ КЪДЕТО Е ЗЛЕ-БСП-то и твойта МАЖОРЕТКА МАЯ - ВИЕ СТЕ ВИНАГИ ТАМ КЪДЕТО СЕ КРАДЕ!

2013.06.11 | 14:26

8
Тоя пък"експерт" дето никога не е ходил в казарма ще ми се прави на мъж?Големия експерт дето от 6 мандата е в парламента и не е помирисвал армия министър ще ми бъде?????????Народеееееее- пак те излъгаха курветата от БСП-ДПс и ти пак лапна въдичката - експертите на тая жалка коалиция са си същите тъпи политически лица ,сложени там за да крадат отново!
Повърня

2013.06.11 | 14:25

5
Да бе, как ще са добре!!! Направено е така че да можете да краднете, нали комуноидно влечуго!!! Натъпка ли вълната на фригидната пачавра, сестра Галева????
редник Иван

2013.06.11 | 14:25

7
Ама наистина си една голяма повърня. С тези 12 плююса които си си сложил и епитетите които ползваш си ми повече от ясен. Ти не си пачавра, не си влечуго - ти си направо кенеф.

2013.06.11 | 13:19

4
Ясно,че си военен,и то от тия,които нямаха никаква квалификация и ставаха милиционери или старшини.Всеки би преценил по изказването,само прост човек би направил такова.Министъра казва,че трябва да има някаква справедливост при военните за пенсионирането,но трябва всички над 40г.да напуснете армията,защото няма какво да работите.А СТОПАНИСВАНЕТО на имотите,ако има Агенция да се охранява само от млади военни под 40г.Другите сте ЛАПАЧИ на държавни пари.

2013.06.11 | 14:25

6
Гледах интервюто ,нищо ново не каза старото от предизборната кампания ,личи,че галева му плюе в устата.Защо не каза как ще оправят,, злето,,?

2013.06.11 | 09:55

3
Е сега ще си отворим агенция която ще раздаде военните имоти на наши хора уж да ги стопанисват и после ще се окаже че държавата не може да си ги вземе. Абе тоя тъп електорат не можа да разбере че в тая държава крадът само ГЕРБ а на нас ни се налага да се нагърбим разни имоти само и само да спестим на държавата разходите по поддръжката и опазването им. Е така и на данъкоплатците им излиза по евтино, ми кво искат повече-неблагодарници.
ino

2013.06.11 | 08:11

2
54 a ne 52 godini.KOMINTERN GLU.AV!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини