Отцепниците от "Атака" отиват при Яне Янев

share

Трима отцепници от "Атака" се ориентират към Яне Янев.

Яне Янев има ясно обяснение защо напусналите от "Атака" сложиха подписите си под изготвения от него меморандум срещу шистовия газ. По думите му това е тематично взаимодействие, съобщи бТВ.

То идва да потвърди правилото, че между РЗС и "Атака" много рядко има пресечни точки. От известно време обаче Янев се опитва да обърне тенденцията - опитва да вербува четирима независими, които доскоро бяха част от "Атака".

Янев нито потвърди, нито отрече опитите да стопли отношенията си както с бивши депутати на Волен Сидеров, така и с бившите си съпартийци, които го напуснаха преди време. Целта е една - да учреди отново парламентарна група на РЗС.

"Това не е обект на преговори и разговори в момента”, заяви той.

Ако все пак се опита да направи нова група с бивши членове на "Атака", Янев ще се сблъска със забраната за политическото номадство в правилника.

"Когато стане факт нещо, аз никога не съм се крил, ще изляза пред камерите и ще заявя. Не съм мислил по въпроса да се учреди парламентарна група около депутатите на РЗС и напусналите "Атака”, но по принцип е добре да има парламентарна група. Разбирате ли - не е полезно независимите депутати да бъдат лишени от тези правомощия. Ние не можем пълноценно да си вършим работата", заяви лидерът на РЗС.

Водещи новини

Още новини