Политолог: "Атака" не успя да превъзмогне своята протестна същност

  • 21 декември 2011 08:40

  • 922
  • 0
Политолог: "Атака" не успя да превъзмогне своята протестна същност
©

Оттук нататък в "Атака" ще сработи механизмът на политическо износване. Вероятно ще има опит за рестарт. Това прогнозира политологът Първан Симеонов в интервю за БНР.

Партия "Атака" нееднократно е показвала, че може да извади находчиви решения в такива ситуация, но аз лично се съмнявам, че това може да се случи в настоящата ситуация ефективно, допълни той.

Според политолога, партията е поела по стремглав път след изборите. Този конгрес, проведен в тази ситуация и с тези очаквания ми се струва, че съдържа заряд за проблеми и по-нататък. Проблемът на "Атака" започна преди изборите, когато партията изгуби основната си хранителна среда, а това е опозиционността, каза още Симеонов.

Партията не успя да превъзмогне лишаването от своята протестна същност. Имаше период , в който "Атака" беше съобразен основен обвинител в държавата, показваше себе си като съобразна обществена съвест, която обхващаше целия възможен протест по политическия терен. Емоционалният заряд, който идеологическия смисъл на "Атака" носеше ни даваше естествено да приемаме скандалите в партията. От случващото се в момента "Атака" няма как да печели, допълни Първан Симеонов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
922 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини