Реформаторският блок: Националният интерес на страната минава през НАТО и ЕС

share

Близо два часа и половина продължи срещата между президента Росен Плевнелиев и парламентарната група на Реформаторския блок. Това бе част от политическите консултации при държавния ни глава, предаде репортер на Novini.bg.

След срещата от РБ обясниха, че са били обсъдени най-важните политически въпроси за 2016 г., в тях влизат: външната криза, бежанската криза, също така са били обсъдени реформите, които трябва да се проведат през 2016 г. в съдебна, антикорупционна, в отбраната, в здравеопазването и в образованието. Радан Кънев, съпредседател на РБ, обясни, че са потърсили съдействие от президента за провеждане на реформата в сферата на правосъдието.

Дискутирали са още промените в Изборния кодекс, за да може България на предстоящите президентски избори да проведе едни честни и прозрачни избори. Разисквали са още и възможностите за развитието на слаборазвитите райони. По думите на Кънев трябва да бъде завършена магистрала „Хемус” по най-бързия начин, за да се даден шанс за развитието на северната част от страната.

На срещата и президента, и реформаторите ясно са заявили, че националният интерес на страната минава през ЕС и членството ни в НАТО.

Водещи новини

Още новини