ДСБ иска Борисов да спре поръчка за сметопочистването на Варна

  • 07 март 2016 12:02

  • 1565
  • 5
ДСБ иска Борисов да спре поръчка за сметопочистването на Варна
© Булфото

ДСБ призовава премиера Бойко Борисов да спре обществената поръчка за сметопочистването на Варна. Налице е крайно непрозрачна процедура с множество пропуски, обясни лидерът на тъмносините Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Той поиска компетентните органи да разследват възложителя, конкурсната комисия, смяната на състава й по време на процедурата. В същото време, според Кънев, трябва да се провери дали тази, по думите му, нагласена документация е минала през КЗК и по какъв начин комисията е допуснала подобна документация да бъде реализирана по време на обществена поръчка. В нея печелят две фирми, без конкуренция помежду си и се ощетяват интересите на над 400 хиляди варненци, туристи и данъкоплатци, мотивира са лидерът на ДСБ.
Тъмносините смятат също, че в момента се финализират задкулисните договорки за новия състав на КЗК. Нито ДСБ, нито Реформаторският блок, нито гражданската квота ще имат номинации в рамките на тази порочна процедура в рамките на КЗК, категоричен е Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. Той подчерта, че в партийни договорки, пазарлъци и разпределение на позициите на КЗК. РБ не може да участва на основание на учредителните документи на политическия съюз.

На второ място, посочи председателят на партията, сме принципни противници комисията да се занимава с обществени поръчки, а с новоприетия закон, който РБ не подкрепи, се дават допълнителни правомощия на председателя на антимонополния орган.
По казуса със сметопочистването във Варна Кънев обясни още, че двете фирми, които участват в процедурата за избор на изпълнител за дейност от 61, 3 млн.лв., печелят по напълно неясни критерии да събират сметта и в 5 -те района на морския град /едната в 3, другата в 2 района/ като получават по 100 от 100 възможни точки за технически предложения. В същото време най-близкият до тях конкурент имал 48 точки, а докато тече самата процедура е сменен съставът на тръжната комисия.

Фирмите печелят с цени средно по около 40 на сто по-високи от останалите, сметнаха от ДСБ. Така например, в район "Одесос" цената, дадена от предпочетения кандидат е 62 лв. за тон, докато другият участник е предложил 33 лв. за тон, съобщи Кънев.

Според ДСБ до момента няма ясен отговор защо от няколко седмици насам се спират масово големи обществени поръчки. По закон това може да стане заради липса на средства, отпаднала нужда и пороци в процедурата, припомни Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, цитиран от БТА. Според партията голяма част от парите се изразходват за точно определени фирми със съответната политическа протекция.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1565 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.03.26 | 16:11

5
pedala Radan vinagi si ostava kurva

2016.03.26 | 16:11

4
Радане , Радане , вече не сте в положение да изисквате , да нареждате вие сомо може тихо да помолите . Човек трябва да знае мястото си и положението си. Тово си заслужихте.

2016.03.26 | 16:11

3
абе знаем какво иска Рада дълбоката от ДСБ айде - нема нужда да ни обяснявате

2016.03.26 | 16:11

2
радке ти не си добре в кой свят живееш бе педал? скрии се в дън земя от срам и не се показвай повече

2016.03.26 | 16:11

1
Радке курво а аз искам да си дадеш оставката

Добави коментар

Водещи новини